Dambrieži

Brieži kultūrā uzskatīti par seviški veselīgu. Briežu izstrādājumi uzlabo gan ….

Izsenis zināms, ka meža dzīvnienku gaļa ir liesāka, veselīgāka, utt….

Briežu dārzos un savvaļas briežu gaļa būtiski atšķiras. Dārzos var garantēt gan nepārtrauktu kvalitāti, regulāras analīzes, un arī gaļas pārstrādes process ir tīrs, kvalitatīvs, ko apstiprina arī PVD.

Līdzīgi kā citiem dzīvniekiem kas pārtiek no zāles, augstākās kvalitātes gaļa ir dzīvniekiem, kas paši ganās un izvēlas ko ēd. Mūsu briežu dārzā ir pietiekami plašas teritorijas ar speciāli sētu zālāju, gan piekļuvi mežam, lai brieži varētu baroties ar pumpuriem, gardo koku mizu.

Brieža gaļā ir mazāk kaloriju un tauku nekā liellopu gaļā, lai arī ir līdzīga, bet bagātāka, piezemētāka garša. Briežu gaļā ir daudz svarīgu uzturvielu, tostarp B12 vitamīns, cinks un niacīns. Brieža gaļa tiek uzskatīta par ilgtspējīgu olbaltumvielu avotu un var palīdzēt veicināt svara zudumu, uzlabot smadzeņu veselību, uzlabot imunitāti, veicināt muskuļu augšanu un atveseļošanos, kā arī novērst anēmiju. Brieža gaļu var viegli pievienot dažām iecienītākajām receptēm, un tā nodrošina barojošu papildinājumu labi noapaļotai diētai.

Brieža gaļa ir liesa, taukos, holesterīnā un kalorijās ir daudz dzelzs.

Saskaņā ar USDA Nacionālo barības vielu datu bāzi Cervena brieža gaļai ir viena piektdaļa tauku un par 100 mazāk kaloriju uz 3,5 unces liellopa gaļas porcijas.

Sarkanā gaļa ir viens no labākajiem viegli absorbējamā dzelzs avotiem, un brieža gaļa satur vairāk dzelzs nekā gan liellopu, gan jēra gaļā. Brieža gaļa tiek klasificēta arī kā “uzturvielu blīvs” olbaltumvielu avots, jo tajā ir daudz labu uzturam nepieciešamu uzturvielu, piemēram, cinks un vairāki B grupas vitamīni, tostarp B12.

  1. Briežu gaļa satur olbaltumvielu and ir relatīvi maz kalorijas, kas to padara par lielisku maltītes sastāvdaļu tiem kas rūpējas par savu svaru.
  2. Stiprina immūno sistēmu, jo brieža gaļa satur cinku. Cinks ir  Zinc is an essential mineral that plays a central role in many aspects of health, especially when it comes to your immune system. Zinc is crucial for the normal development and growth of immune cells and also helps prevent oxidative stress caused by inflammation. (4) It may also offer protection against certain conditions as well. According to a study published in the Annals of Nutrition & Metabolism, an adequate intake of zinc can reduce symptoms and shorten the duration of respiratory infections like the common cold. It may also be beneficial in the treatment of conditions like malaria, pneumonia and diarrhea.  (avots: https://draxe.com/nutrition/venison/)
  3. Sekmē muskuļu augšanu un atlabšanu.
    Brieža gaļā ir daudz olbaltumvielu, kas nepieciešami ķermeņa audu veidošanai un atjaunošanai. Pietiekami daudz olbaltumvielu uzņemšana uzturā ir arī svarīga, ja vēlaties palielināt muskuļu masu, jo olbaltumvielas tiek uzskatītas par kaulu, ādas, skrimšļu un muskuļu celtniecības elementu.
    Bez tā, ka tajā ir daudz olbaltumvielu, briežu gaļā ir arī īpaša aminoskābe, ko sauc par L-glutamīnu, kas ir pierādīts, ka tā palīdz atjaunot muskuļus. Vienā Kanādas Dalhousie universitātes Kinezioloģijas nodaļas Veselības un cilvēka veiktspējas skolas pētījumā tika pierādīts, ka papildinājums ar L-glutamīnu paātrina atveseļošanos un samazina muskuļu sāpīgumu pēc fiziskās slodzes 16 dalībniekiem.
  4. Atbalsta smadzeņu veselību.
    Ir skaidrs, ka tas, ko jūs ēdat, var ļoti ietekmēt jūsu smadzeņu veselību. Brieža gaļa var palīdzēt piegādāt dažus vitamīnus un minerālvielas, kas, kā pierādīts, uzlabo kognitīvo funkciju, uzlabo atmiņu un precīzi regulē fokusu, iekļaujot to starp labākajiem smadzeņu ēdieniem.
    Ir pierādīts, ka, piemēram, vitamīns B12 uzlabo mācīšanos un atmiņas darbību. Pētījumi arī parāda, ka niacīns var palīdzēt pasargāt no kognitīvās pasliktināšanās un neirodeģeneratīvām slimībām, piemēram, Alcheimera slimības, attīstības. Briežu gaļa satur arī daudz B6 vitamīna, kas var palīdzēt uzlabot garastāvokli un uzlabot garīgo veselību.

We are 100% committed to quality. From the farm we source, to the love with which it is roasted by.

Linda, bioloģiskā zemniece

Dambriežu gaļa vs citi brieži.

The city’s s binds us together. It drives us to be the best.

Gaļa pirms sadalīšanas tiek noturēta vismaz 4 dienas dzesētavā kontrolētā temperatūrā 2-4 C. Šis process nodrošina …. pareizās vielas izvadās, gaļa maigāka, ….

Image description